Де брати цікаві думки та ідеї?
Складне питання? Та не дуже.

У кожної людини щодня в голові роїться безліч ідей! Моя теж не виняток 🙂 Може, єдина відмінність — я ці думки записую (задруковую, замальовую, зашкрябую — це вже як прийдеться). Розумію, що записування думок це — чи не найголовніший ключ до продуктивності в такій нелегкій галузі, як розробка чогось нового.

Порада
Тримай письмове приладдя так, щоб у будь-який момент можна було записати чи замалювати нову думку.

З огляду на вищесказане, можна зробити висновок, що головний інструмент будь-якого розробника — це папір та олівець. Замість паперу може бути блокнот, зошит, пергамент, дверцята холодильника… Замість олівця — ручка, маркер, гусяче перо чи гострий цвях… Сам принцип залишається незмінним: Є ідея – збережи! Якщо не для нащадків, то, бодай, для себе.

Чому не варто використовувати для цього електронні засоби? Просто-напросто, тому що екран — це екран, а папір — це папір. На нього легше записувати, з нього легше читати, його можна розвернути на 90° і писати вертикально. Рухи руки, що тримає олівець допомагають краще запам’ятати записане. В кінці кінців, на папір можна поставити чашку чаю! Переконав? Отож бо!

А так це виглядає у мене: