Ну от, здається ми й дочекалися. Домен .org.ua можливо скоро стане платним. З 15 листопада домен переводиться на протокол EPP. Що це означає і як це відбилося на раніше безплатних регіональних доменах України, було описано у попередньому пості «Безплатні українські домени стануть платними».

Реєстратори відзначають, що протокол EPP, який використовується компанією «Хостмастер», має на увазі платність операцій по реєстрації та продовженні доменів. Якщо компанія вирішить залишити домен .org.ua безкоштовним, то існуючий протокол доведеться доопрацьовувати. «Наскільки нам відомо, такі доробки не плануються, та й часу до 15 листопада просто не вистачить для внесення змін до протоколу», — повідомив один з реєстраторів.

Всі, хто мають бажання виступити на захист домену .org.ua можуть долучитися до громадських ініціатив: zminymo.org.ua та zminymo.org.ua.

Upd: Сьогодні, 5 листопада, на спеціальному засіданні компанії «Хостмастер» було вирішено, що реєстрація доменів в зоні org.ua все-таки стане платною. Орієнтовна вартість реєстрації складатиме 80 грн. Це нововведення торкнеться як нових реєстрацій так і вже існуючих доменів. Рішення набере чинності 15 листопада 2012 року.