Фейсбук часто придумує нові інструменти чи вдосконалює вже існуючі налаштування. Даний хак складається з двох частин, які спільно дають прекрасні нові можливості:

1. Віднедавна з’явилася можливість додавати в альбоми не лише фотографії, але і будь-який інший формат постів. Більш того, при перегляді альбому є опція дивитися його у вигляді таймлайну, а не “плитки” з картинками. Таким чином альбоми стали не просто фото-альбомами, а скоріше контейнерами постів – не важливо яких. Причому всі пости в альбомі підкоряються налаштуванням приватності всього альбому, незалежно які налаштування були у самого поста.

Чому це цікаво?
Тому, що тепер стало можливим розбивати пости за тематиками, поміщаючи їх в різні альбоми і повністю даючи або закриваючи доступ до теми на рівні всього альбому, що дуже зручно. Це, до того ж, зручно при пошуку старих постів, які можна шукати не гортаючи свою історію, а зайшовши у відповідний альбом. Багато користувачів користуються цим нововведенням і тільки так і роблять.

2. Другий важливий момент в цьому всьому полягає в тому, що зовсім недавно з’явилася можливість “відписатися” від альбому. Тобто, якщо пост був доданий автором в альбом, в стрічці друзів автора під постом з’являється кнопка, яка дає можливість відписатися від оновлень конкретно цього альбому.

Чому це цікаво?
Уявіть наскільки зручніше буде вашим читачам просто відписатися від альбому, наприклад, з котиками, а не повністю від всіх ваших постів.

Іноді підписуєшся на людину через його / її ділові пости, які не хочеш пропустити, але в той же час це все дуже розбавлене якимись особистими речами і фоточками, які абсолютно нецікаві. Ідеально, якби пости були розбиті за темами, щоб можна було вибирати, що читати, а від якої теми просто відписатися, не відписуючись від інших постів людини.

Тим, хто вже давно чекав від Фейсбук якогось категоризатора, щоб підписуватися і відписуватися вибірково від тематичних постів користувачів, все це дуже згодиться. В даному випадку альбоми чудово з цим справляються.

Конкретний юзкейс – ви подорожуєте і кожен день додаєте фото ніг на тлі моря або себе біля чергової пам’ятки. Щоб нікого не дратувати, можна ці фото просто відразу постити в альбом про поїздку, а друзі, яким це нецікаво, зможуть відписатися від альбому і ваші пости не будуть муляти їм очі.

За матеріалами Михайла Бабича