ICANN (англ. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) — інтернет корпорація з присвоєння імен та номерів. Власне ця компанія, крім всього іншого, й займається тим, що регулює питання, пов’язані з доменними іменами. Простіше кажучи, розглядає заявки та роздає доменні імена.

У рамках розвитку системи адресації корпорація ICANN послідовно розширювала список доменів загального користування — зараз їх вже 16, тоді як у 1998 році було лише три (.com, .net, .org). З 2001 року корпорація впровадила доменні зони .info, .biz, .name, .coop, .museum, .aero, .pro, .travel, .jobs, .cat, .asia, .mobi, .tel. При цьому в ICANN мають намір і надалі керуватися політикою розширення адресного простору за рахунок створення нових доменів верхнього рівня, в тому числі і багатомовних.

30 жовтня 2009 року ICANN схвалила процедуру реєстрації доменних імен, що використовують не тільки латиницю, але й символи національних алфавітів (зокрема, нас з вами цікавить кирилиця). Держави можуть подавати заявки на реєстрацію доменної зони верхнього рівня національною мовою від 16 листопада 2009. Нові правила дозволять використовувати в доменних іменах 100 тисяч (!) нових символів.

У ICANN нові правила присвоєння доменних імен називають «найбільшою технічною зміною інтернету за весь час його існування».