Головна ідея полягала в тому, щоб показати звукову хвилю в об’ємі.
Спочатку використовувалися картонні кружечки, нанизані на мотузочок:

звукова хвиля в об'ємі - картонні кружечки

За процесом створення реквізитів та самого ролика можна поспостерігати на відео:

Та цього виявилося замало, щоб здобути схвалення глядачів. І ідея виросла з кружечків і мотузки до металевої труби і вінілових платівок. Всього знадобилося більш як дев’ять сотень вінілових дисків різного діаметру.

Звукова хвиля в об'ємі. Вінілові платівки

Крістофер Баррет і Люк Тейлор діляться думками про проект:
«Ми стикнулися з масою труднощів. Спочатку математика. Розрахунок співвідношення необхідної кількості дисків «в секунду» до кількості кадрів за секунду. З’ясувалося, що дев’ятисот шістдесяти вінілових платівок достатньо для формування малюнка хвилі музичного відрізка довжиною в одну хвилину двадцять секунд. Кожен диск був виготовлений окремо, вручну пронумерований, його розміри точно відповідали розрахункам. Весь процес зайняв сім робочих днів.
Приступивши до анімації, ми спочатку зібрали малюнок хвилі повністю, а потім «прибирали» по одному диску справа наліво, при цьому намагаючись не зрушити всю композицію, оскільки будь-який зсув зробив би подальший монтаж відзнятого матеріалу неможливим. Виходячи з цього, нам доводилося буквально розбивати кожен наступний диск, так що у нас був лише один шанс довести почате до кінця. Зйомка зайняла тридцять годин»

І ось що вийшло у результаті:

Відео на тизер-трек «I Will Never Change» до альбому «Chapter 2» британського музиканта Benga. Покадрова анімація зворотних маніпуляцій з дев’ятьма сотнями вінілових дисків.

Як вам ідейка?