ie В корпорації Microsoft повідомили про те, що ведеться розслідування, щодо заяв незалежних експертів з питань інформаційної безпеки про те, що у браузері Internet Explorer існує ще одна критична вразливість, що дозволяє зловмиснику отримати необмежений доступ до файлів користувача.

Коротко кажучи (не приводячи весь текст доповіді незалежних ІТ-спеціалістів на технічній конференції Black Hat), якщо й користуватися цим браузером, то лише у захищеному режимі. Тоді ризик «поділитися» своїми файлами з хакерами буде зведено до мінімуму.

Згідно з наведеними даними, вразливість торкається Internet Explorer 5.01 Service Pack 4 (SP 4) на Windows 2000 Service Pack 4; IE 6 SP 1 на Windows 2000 SP 4; та IE 6, 7 і 8 на версіях Windows XP SP 2, Windows XP SP 3 й Windows Server 2003 SP 2. «Клієнти, котрі використовують Internet Explorer 7 чи 8 в стандартних конфігураціях, на базі Windows Vista чи Windows 7, є більш захищеними, так як вони можуть користуватися браузером в захищеному режимі», — говорить Джерсі Брійянт, спеціаліст Microsoft Security Response Center.

Що ж. По-суті, нічого нового. Багато мислячої інтернет-спільноти давно вже користується альтернативними браузерами. А ця ситуація — лише ще один бал на їхню користь.