Ініціатива вручення візитної картки має надходити від молодшого за статусом. Якщо статус ідентичний, першим вручає молодший за віком. Візитка вручається так, щоб людина одразу могла її прочитати. При врученні, рекомендується чітко і зрозуміло представитися вголос. Людина, яка отримує візитну картку, повинна переглянути її, однак недовго, і обов’язково назвати ім’я того, хто її вручив. Це можуть бути просто слова подяки: “Дякую, Владе!” або “Дуже приємно, пані Анно”.

Якщо Ви перебуваєте у своєму кабінеті, то візитні картки зручно зберігати у візитниці, що стоїть на столі — з неї можна легко і швидко витягти картку для вручення. Якщо зустріч відбувається не на Вашій території, то візитка може знаходитися в легкодоступному місці, наприклад, в кишені піджака чи портфеля.

Не рекомендується носити візитні картки у кишенях штанів. Уявіть собі людину, яка витягує зім’яту картку із задньої кишені своїх штанів або кладе туди Вашу

 
Перед зустріччю, заздалегідь підготуйте візитку, щоб не шукати її півгодини в гаманці чи сумці.
 
 

Деякі правила етикету при обміні візитними картками:

— Не можна вручати візитку, якщо Ви при цьому сидите.
— Візитка вручається особисто, але іноді можна послати її з кур’єром на знак поваги, з подарунком або букетом квітів.
— В жодному разі не можна м’яти чужі візитки, робити на них позначки, вертіти в руках на очах господаря. Це сприймається як знак неповаги.
— Якщо Ви не застали партнера в офісі, залиште свою візитну картку у секретаря, загнувши верхній правий кут, а потім розправивши його. Загин свідчитиме про те, що Ви особисто залишили візитну картку, а це сприймається як знак поваги. Картку можна передати і кур’єром, але в цьому випадку вона не загинається.
— Вважається грубим порушенням етикету, якщо картку з загнутим кутом доручають занести кур’єру або шоферу.
— У стару візитку допускається вписати новий номер телефону замість застарілого, але в жодному разі не перекреслюють і не вписують нову посаду. Для цього краще замовити нові візитки.