Компанія Sendoid запустила однойменний сервіс для обміну файлами через інтернет просто між користувачами. На відміну від сервісів, де файли користувачів зберігаються на серверах оператора, у системі Sendoid не потрібно попередньо копіювати файл у накопичувачі сервісу, щоб потім одержувач файлу міг почати завантаження.

Процедура обміну файлами через Sendoid виглядає так — відправник вибирає файл на своєму комп’ютері, генерує посилання на сайті сервісу Sendoid або в клієнтській утиліті, а потім відправляє отримане посилання одержувачеві. Одержувач відкриває посилання, після чого негайно починається завантаження відправленого файлу прямо з комп’ютера відправника.

Головною перевагою сервісу Sendoid розробники вважають незрівнянно більш високу швидкість пересилання файлів — її обмежує лише пропускна здатність каналів відправника й одержувача. Крім того, всі операції з файлами в Sendoid виконуються через браузер, не вимагаючи встановлення додаткових програм на комп’ютерах користувачів. Всі передані файли шифруються за допомогою алгоритму AES (Advanced Encryption Standard) — довжина ключа становить 128 біт. При з’єднанні відправника й одержувача виконується з’єднання із сервером Sendoid, але вся передача файлів здійснюється прямо — жодні дані користувачів не зберігаються на серверах оператора.

Незважаючи на нинішній безкоштовний характер сервісу, творці Sendoid уже бачать перспективи в зароблянні грошей. Передбачається, що безкоштовний сервіс по передачі файлів необмеженого розміру одержить платні додаткові послуги. Автори сервісу вважають, що їхній сервіс може стати у пригоді найрізноманітнішим компаніям, включаючи кінокомпанії (надсилання знятого матеріалу на постобробку) і фармацевтичні компанії (пересилання конфіденційних даних між відділеннями компанії). Зрозуміло, що таким споживачам потрібна буде додаткова безпека й аудит, за які вони будуть готові заплатити. Крім того, планується ввести платні «інтрагрупи», де члени групи зможуть переглядати вміст відкритих для обміну папок у режимі реального часу.

Особисто від себе можу додати, що спробувавши сервіс в роботі, зрозумів його потрібність. Вдалося швидко та без зайвих клопотів передати файл на інший комп’ютер. Тому, при нагоді, раджу скористатися цим сервісом — sendoid.com