Так як попередній мій планшет довелося запити водою, дякуючи магазину Фотомаг (інформація на правах антиреклами), то вирішив придбати новий гаджет. Цього разу знову вибрав не дуже дорогий планшет.

Я всерйоз вважаю планшети тупіковою гілкою розвитку комп’ютерної техніки, тому не бачу сенсу купувати дорогий девайс. Цього разу вибір припав на китайця Cube U63

Характеристики (скопійовано з китайського сайту):
Original Cube U63, 1200×800, 9.6 inch, Android 5.1, MTK MT6580, Quad Core 1.3GHz, 1GB RAM, 16GB ROM, 3G, Phone Call Tablet PC, Support OTG GPS Dual SIM.

Одним словом, більш-менш, пристойний набір функцій, як для китайського планшета. Отже, замовив я пристрій на AliExpress (посилання на продавця буде в кінці статті).

Чому замовляв в Китаї? Все просто, там дешевше. У нас найдешевша пропозиція серед українських інтернет-магазинів — 3200 грн. за аналогічну модель. А на Аліекспресі точно такий же планшет коштує 2300 грн. (по курсу, на момент покупки). Отже різниця склала 900 грн.

В комплект китайці доклали ще чохол, наклеїли плівку на скло і оформили гарантію повернення в разі поломки протягом року. Єдиний мінус — трохи довгенько чекати. Ну і не знаєш, яким приїде твій пакунок. Служби доставки працюють по всякому, а це все ж електроніка, хоча й китайська.

Замовлення я оформив 3 червня і вже наступного дня його запакували і відправили. А ще через 25 днів пакунок було доставлено прямо до мого під’їзду службою “Міст-Експрес”:
Cube U63 (1)

Під чорним целофаном поверх самої коробки був ще шар спіненого полістиролу в якості додаткової ізоляції:
cube-u63_2

А вже під ним, сама упаковка:
cube-u63_3

Чомусь наклейки-пломби були прорізані. Можливо, продавець додавав у фабричну упаковку додаткові елементи. Читав на форумах, що не всім приходять зарядки, декому лише usb-кабель.
cube-u63_4

Ось і сам планшет:
cube-u63_5

А ось вся комплектація — зарядка, usb-кабель перехідник на usb, макулатура:
cube-u63_6

Перший запуск. Китайський планшет вітає китайською, ну звісно. Ті зелені квадрати — це відображається моя стеля на кухні 🙂
cube-u63_7

Українська мова, звісно, є. Як і у всіх андроїдів. А китайські додатки легко видаляються.
cube-u63_8

Ось такий китайський планшет Cube U63 я замовив з Китаю на сайті АліЕкспрес:
cube-u63_9

Вже користуюся планшетом близько місяця. Поки що, все гаразд. Параметрів для мене більш ніж достатньо. Встромив додаткову карту пам’яті на 32 Гб. Тепер там 16+32=48 Гб, є куди заповнювати. З двох слотів для сім-карт використовую тільки один. Не знаю, чи інший знадобиться.

Що ще можна відмітити, то це непоганий звук. Фільми і відеоролики можна спокійно переглядати і чути без додаткових навушників.

Одним словом, непоганий планшет на свої гроші.

Тепер, як і обіцяв, посилання на продавця. На момент покупки, у нього була найкраща цінова пропозиція і чохол в подарунок. У деяких інших продавців ціна була вищою і чохол не давали.

І бонус для тих, хто дочитав до кінця. Хочете зекономити 7-10 % на покупці планшета чи інших товарів на AliExpress? Скористайтеся сервісом повернення платежів.

Коротка інструкція: заходите за посиланням, реєструєтесь (або входите через акаунт в одній з соцмереж). Далі шукаєте потрібний магазин — там не тільки AliExpress, а й ebay, Розетка, Ельдорадо, Bon-Prix, ModnaKasta, laModa (загалом 840 інтернет-магазинів).

Переходите в потрібний магазин і далі оформляєте замовлення, як завжди, згідно правил даного магазину. Після вдалого замовлення і оплати товару, на ваш акаунт в кешбек-сервісі надійде певний відсоток від витраченої суми.

В різних магазинах процент є різним. Одні магазини повертають 1,5 %, інші 7, а якщо оформити замовлення протягом місяця після реєстрації, кеш-бек подвоюється. Тобто, таким чином можна отримати аж до 15% витрачених на покупку кожного товару коштів. (Правила і проценти, звісно можуть мінятися. Такими вони були на час написання статті).